У Мінкульт планує залучити медіаторів для допомоги у вирішенні конфліктних ситуацій в гуманітарній сфері

02 грудня 12:40

При міністерстві планують організувати дискусійний майданчик.

 

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив про намір Мінкульту організувати дискусійний майданчик для вирішення конфліктів в гуманітарній сфері. В інтерв'ю DT.UA він розповів, що вже наступного року при міністерстві буде створено медіаційний центр, який буде виступати в ролі посередника між сторонами.

"Ми хочемо організувати при міністерстві дискусійний майданчик. У світі отримує широке поширення медіація як формат вирішення спорів. Тому вже в наступному році ми зробимо при міністерстві медіаційний центр в якості посередника між конфліктуючими сторонами", - розповів міністр.

За його словами, це дозволить шукати вирішення конфліктів, а потім їх реалізовувати. "Є конфліктуючі сторони, вони приходять до міністерства як на майданчик, що знаходиться в сфері нашого управління. Відбувається пошук рішень. А ми ці рішення - звичайно, якщо вони в законодавчому полі, - і фіксуємо починаємо реалізовувати. Тобто якесь досудове вирішення конфліктів. Сподіваємося, що медіація стане робочим інструментом для поліпшення взаємодії в галузі. Ми на тендері виберемо кілька компаній, які нам будуть надавати такі послуги", - поділився Бородянський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".