У Києві третій рік поспіль пройшов благодійний Віденський бал

15 квiтня 18:17

Над проектом працює колектив з 400 хореографів, декораторів, дизайнерів, сценаристів, стилістів та інших професіоналів.

 

В українській столиці третій рік поспіль під патронатом мерій Києва та Відня проходить благодійний Віденський бал. Гостей чекала не тільки музика і танці, але і виступи зірок Віденської Опери і Національної опери, вишукані страви від іменитого шеф-кухаря, багато спілкування і сюрпризів, повідомляє "ТСН".

Віденські бали входять до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Важливі критерії: дотримання бального протоколу, відкриття програми дебютантів і опівнічне виступ.

Щорічний Віденський бал у Києві вже визнано головною подією року. Високо оцінили Віденський бал у Києві та колеги з європейських країн, визнавши його одним з найбільш грандіозних балів світу.

Щорічно бальний комітет обирає тематику заходу і бал, який відбувся 13 квітня 2019 року,став абсолютно особливою подією присвяченим 100-річчю Соборності України. Бал показав нову, сучасну Україну через призму високого мистецтва. Ідея динамічних декорацій бала дозволила зробити неповторною кожну хвилину вечора. За рахунок авторського відеоконтенту, унікальною світлової партитури, спеціальним ефектам і рухомим конструкцій, кожен номер програми звучав в оригінальному контексті.

Відкрили Віденський бал 30 пар дебютантів, вони вже два місяці старанно ходять на репетиції. Серед них - професійні танцюристи, музиканти, співаки, актори, чиновники. Так, проректор Київського національного університету культури і мистецтв, Інна Костиря, зізнається, що цей бал велика подія як для неї особисто, так і для університету в цілому, адже братиме участь в ньому не тільки Проректор, але і студенти факультету хореографії. Інни Костиря зазначає, що це було дуже захоплююче, адже за багато років роботи на керівних посадах у сфері міжнародних відносин і освіти, танцювати, та ще й на такому високому рівні їй довелося вперше, і цей новий досвід досить цікавий.

Інший відомий танцюрист-дебютант – фіналіст шоу "Танці з зірками" Макс Єжов, правда, на цей раз він в парі не з телеведучою Лесею Нікітюк, а з віце-міс Україна Кариною Камышной. А ось дебютант – фіналіст шоу "Х-Фактор", співак Кір Каплуновський шукав на балу "свою Попелюшку".

Дебютувала на балу і співачка, учасниця телепроекту "Голос країни" Аліна Башкіна. Примхлива зірка шоу "Холостяк" Анетті Жорна дебютирувала в парі з учасником АТО Сергієм Макаревичем. Позбавлена титулу "Міс Україна 2018" Вероніка Дідусенко танцювала вальс у парі з народним героєм України, військовослужбовцем Павлом Чайкою. Спробували свої сили на паркеті телеведучі Тетяна Бобрикова та В'ячеслав Матюхін.

Як і у всьому світі, 20% від зібраних коштів будуть передані на благодійність. Кошти від дорослого балу будуть використані на реабілітацію військовослужбовців із зони АТО. Частина коштів з дитячого балу буде передана центру, допомагає дітям з особливими потребами.