У Грузії помер режисер фільму "Мелодії Верійского кварталу" Георгій Шенгелая

18 лютого 07:55

Фільми Шенгелая завжди любили за яскравий національний колорит.

 

У віці 82 років помер грузинський режисер, лауреат премії Руставелі Георгій Шенгелая. Його фільми завжди відрізнялися незвичайним національним колоритом і були улюблені глядачами. Особливою популярністю користувався чудовий мюзикл "Мелодії Верійского кварталу".

Георгій Шенгелая народився 11 травня 1937 року. Закінчив режисерський факультет Всесоюзного інституту кінематографії. З 1962 року працював на кіностудії "Грузинський фільм", повідомляє Грузія онлайн.

Перший фільм "Алавердоба" (1963) був знятий за однойменним романом Гурама Рчеулішвілі, а в 1969 році Шенгелая зняв фільм "Піросмані", що розповідає про життя художника Ніко Піросмані.

Георгію Шенгелая також належать кінострічки "Маці Хвітія" (1966), мюзикл "Мелодії Верійского кварталу" та пригодницький фільм "Хареба і Гогія" (1987).

Георгій Шенгелая знімався у стрічках "Наш двір", "Отарова вдова", "Інші нині часи". У 1986 році став володарем "Срібного Ведмедя" Берлінського кінофестивалю за кращу режисерську роботу (фільм "Подорож молодого композитора").

У 2000 році зняв фільм "Любов на винограднику", а в 2005 році "І йшов поїзд".