У Дніпропетровську вперше презентували виставку живопису бійців АТО

20 серпня 22:10

Відвідувачі відзначають особливу щирість і теплоту, з якою написані роботи військових.

 

У Дніпропетровську вперше представили виставку картин поранених бійців АТО, які лікуються в місцевому військовому госпіталі.

Виставка відкрилася в приміщенні центральної міської бібліотеки під гаслом "Лікарі лікують тіло, мистецтво - душу".

За словами голови Дніпропетровського відділення Спілки дизайнерів України Анатолія Меньківа, який разом з іншими художниками на волонтерських засадах проводить заняття з живопису для бійців у лікувальних установах, на виставку його підопічних відібрали 25 кращих робіт.

"На них представлені яскраві, життєрадісні сюжети, в яких панують мир і спокій. Квіти, пейзажі, море - і ніякої війни. Картини малювали поранені бійці у військовому госпіталі в рамках арт-терапії, основною метою якої є дати можливість хлопцям, які повернулися із зони АТО, адаптуватися до нормального життя", - зазначив Меньків.

Всього в подібних заняттях бере участь понад півсотні бійців. Бібліотекарі розмістили картини бійців на імпровізованій "стіні" з маскувальної сітки. Відвідувачі відзначають особливу щирість і теплоту, з якою написані роботи військових.

Експозицію доповнили міні-виставкою книжкових і періодичних видань, що стосуються подій в Донбасі.

Раніше повідомлялося, що у мережі з'явилася онлайн-фотовиставка "Україна: Біда, втрати і надії". Представлені фотографії були відзняті гуманітарними організаціями, які підтримує ЄС, зокрема, ЮНІСЕФ, "Людина в біді" та Управління верховного комісара ООН у справах біженців.