У Берліні пройшла церемонія нагородження Європейської кіноакадемії

13 грудня 14:15

Кращим європейським фільмом року стала "Юність" Паоло Соррентіно.

 

12 грудня в Берліні відбулося вручення премій Європейської кіноакадемії, тріумфатором якої став фільм Паоло Соррентіно "Юність", який отримав три нагороди, включаючи "Кращий європейський фільм". Про це повідомляється на офіційному сайті кіноакадемії.

Крім того, Паоло Сорренино став кращим європейським режисером, а актор Майкл Кейн став кращим європейським актором року за роль в "Юності". Кращою актрисою року стала Шарлота Ремплінг за роль у фільмі "45 років".

Кращої європейської комедією визнаний "Голуб, що сидить на гілці і розмірковує про буття" Роя Андерсона, кращим європейським документальним фільмом – "Емі" про життя Емі Вайнхаус. Найкращою анімацією назвали ірландський мультфільм "Пісня моря".

Читайте також: Кейт Бланшетт може знятися у третьому фільмі про Тора

Шарлотта Ремплінг також отримала Премію за творчість у цілому , Крістоф Вальц отримав Премію за європейський внесок у світове кіно, а Майкл Кейн – Почесну премію Президента і Ради Європейської кіноакадемії.

У серпні цього року рада Європейської кіноакадемії надіслала лист до влади Росії з проханням негайно звільнити Олега Сенцова. Цей лист адресований президенту РФ Володимиру Путіну, голові Державної думи Сергія Наришкіна, директору ФСБ Олександру Бортникову, главі МВС Володимира Колокольцева і генеральному прокурору Юрію Чайці. Лист серед інших підписали такі всесвітньо відомі кінорежисери як Анджей Вайда, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Акі Каурісмякі, Майк Лі, актор Даніель Ольбрихський.