Творець серіалу "Чорнобиль" розповів на YES, чим його зацікавила історія катастрофи

13 вересня 14:27

Мінісеріал "Чорнобиль" став найпопулярнішим в рейтингу IMDb.

 

Модератор Фарід Закарія під час 16-ої щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованої у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, запитав автора і продюсера серіалу "Чорнобиль" від HBO Крейга Мейзіна, як він зацікавився Чорнобилем. Мейзін сказав, що комікси насправді більш серйозні, ніж деякі драматурги.

"Коли я почав читати про Чорнобиль, мене вразили дві речі. По-перше, вибух стався, коли вони проводили тест на безпеку, що дуже іронічно. По-друге, що людина, яку звинуватили, покінчила із собою через два роки з дня вибуху", - сказав Мейзин.

Він додав, що гірша частина чорнобильської історії полягала в тому, що ті, хто загинув у результаті зараження, не знали або не розуміли, що з ними відбувається.

"Інформація приховувалася, навіть ті, хто жив поблизу, не знали про небезпеку", - підкреслив продюсер.

"Такі історії, як "Чорнобиль", не повинні створюватися американцями. Подивіться на історію України. Є багато історій, що ще не розказані", - сказав Мейзін.

Дійзнайтесь ключові результати дослідження "Глобальне дослідження щастя і політичних поглядів", що охопило, за словами авторів, репрезентаційною вибіркою 51,9% населення світу, в спецпроекті "Зробіть нас щасливими!".

У четвер, 12 вересня, в Мистецькому Арсеналі почалася 16-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES). Тема форуму -"Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі". DT.UA є інформаційним медіа-партнером 16-ої Щорічної зустрічі YES.

Дивіться онлайн-трансляцію YES 2019 разом з нами.