The Guardian визнала Alyona Alyona зіркою, яка руйнує стереотипи на міжнародному рівні

30 грудня 08:31

Реперка стала однією з 50 виконавців, на яких покладають великі надії

 

Британська впливова газета "The Guardian"опублікувала список "50 нових артистів 2020 року", в якому гідне місце зайняла українська реперка Alyona Alyona.

Реперка стала однією з 50 виконавців, на які покладає значні сподівання британське видання "The Guardian" у наступному році. До престижного переліку ввійшли артисти від представників українського репу до важкого металу. Alyona Alyona визнали зіркою, яка руйнує стереотипи на міжнародному рівні. Днями британська газета "The Guardian" оприлюднила список "50 нових артистів 2020 року".

28-річна українська виконавиця Alyona Alyona представила вітчизняну творчість поряд зі світовими співаками у різних музичних жанрах.

Видання наголосило на тому, що своїми текстами та стійкою життєвою позицією реперці вдається надихати слухачів на нові звершення та ліквідувати упередження щодо зовнішності та місця жінки в соціумі.

"Колишня вихователька дитячого садка, українська реперка Alyona Alyona у своїй музиці не використовує нецензурну лексику на випадок, якщо її почують діти. Але її реп з відтінком традиційних вокальних мелодій не такий вже й беззубий. Вона "читає" про своє звичне життя, торкаючись тем фемінізму, бодіпозитиву та толерантності до зовнішності", – зазначили представники "The Guardian".

Так, трек "Пушка" Alyona Alyona увійшов до спільного плейлиста тих співаків, яким прогнозують міжнародний творчий успіх у наступному році.

27-річна Олена Савраненко народилася в смт Баришівка Київської області і працювала в дитячому садку, пізніше вона переїхала до столиці. Вона присвячувала хіп-хопу вільний від роботи час, а для запису першого кліпу їй довелося орендувати смартфон.

Першим кліпом Олени стало відео на пісню "Рибки", ролик вийшов в середині жовтня минулого року. Пісня принесла дівчині не тільки славу в інтернеті, але і номінацію на премію Yuna в категорії "Кращий хіп-хоп хіт".

Пізніше були випущені "Рибки 2", "Голови" та "Відчиняй". Кліп на пісню "Голови" приніс виконавиці перший мільйон переглядів на відеохостингу.