"Світанок" відзначив 65-ліття концертом за участю відомих випускників

21 сiчня 00:41

Ансамбльпредставляє Україну в одній із секцій ЮНЕСКО.

 

Київська дитячо-юнацька вокально- хореографічна студія "Світанок" відзначила 65-літній ювілей, концерт з нагоди якого відбувся 19 січня у Великому залі Національної музичної академії України імені Чайковського.

Ансамбль "Світанок" - це єдиний дитячий колектив в Україні, де поєднуються вокальне мистецтво, хореографія та жива оркестрова музика, що дає право ансамблю представляти Україну в одній із секцій ЮНЕСКО – CIOFF.

В ювілейному концерті "Світанку" взяли участь відомі випускники студії, зокрема прима Баденського державного театру (Німеччина) Уляна Алєксюк, заслужена артистка України, двічі лауреатка премії "Київська пектораль" Катерина Кістень, артисти балету Національного Академічного Народного Хору імені Григорія Верьовки та багато інших. Загалом в концерті брали участь випускники ансамблю "Світанок" з 1988-2018 р.р.

""Світанок" - це така нагода побувати в неймовірних місцях. Хоча ти ще і маленький, але ти виступаєш на стадіоні під час Олімпійських ігор чи виступаєш на одній сцені з відомими і легендарними виконавцями. "Світанок" - це можливість подорожувати, оскільки музика та танець – це "міжнародна мова", яку розуміють по всьому світу. "Світанок" - це такі чарівні перетворення з "проліска в акторку", - такими емоціями та словами описала власний досвід участі в ансамблі Катерина Кістень.

Загалом за роки існування ансамблю більше 20 000 випускників досягли успіху у різних сферах. Але є серед них і ті, хто завдяки "Світанку" обрав творчу професію і серед них немало відомих у світі та Україні особистостей. Уляна Алєксюк - прима Баденського державного театру (Німеччина); ОНУКА – Наталія Жижченко, виконавиці Анна Сєдакова та Аріна Домскі, Ольга Нестеренко - солістка гурту "Врода", артисти Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки, Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, балету Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю "Калина", Заслуженого академічного ансамблю національної гвардії України, балету "Терен" Національної філармонії України, Державного естрадно-симфонічного оркестру України.

Засновано ансамбль у 1954 р. при Київському Палаці піонерів і школярів. Як окремий позашкільний освітній заклад - дитячо-юнацька музична вокально-хуреографічна студія "Світанок" функціонує з 1993 року. Візитною карткою студії є саме дитячий ансамбль пісні і танцю "Світанок". В його репертуарі – театралізовані вистави на матеріалі української народної творчості, зразки фольклору народів світу, твори народної, класичної, духовної музики, естрадні пісні і танці.

Як повідомляло DT.UA, виставу Івана Уривського "Лимерівна" критики назвали найкращою театральною постановкою 2019 року.