Софія Ротару скасувала виступи в Росії

04 грудня 12:26

Співачка не буде брати участь ні в "Пісні року", ні у "Золотому грамофоні".

 

Легендарна співачка Софія Ротару скасувала свій виступ на "Пісні року" в Росії. Як повідомляє ФАН з посиланням на концертного директора Ігоря Курильова, скасування виступів пов'язана зі станом здоров'я виконавиці та воєнним станом, який було введено в Україні.

"Ну як чому? По-перше, здоров'я. По-друге, ви ж знаєте, які події відбуваються між Україною і Росією. Кордони закриті, воєнний стан", - заявив він. За словами Курильова, Ротару відмовилася від виступів на "Пісні року" і на "Золотому грамофоні".

Як повідомляє "Сніданок з 1+1", інформацію про скасування виступу співачки на "Пісні року" підтвердив і син Ротару, Руслан Євдокименко. В особистому повідомленні ведучому програми Руслану Сенічкіну він зазначив, що співачка вперше не відвідала "Пісню року".

Нагадаємо, після атаки Росії в районі Керченської протоки, в результаті якої пограниченая служба ФСБ захопила три українських кораблі з 24 моряками на борту, в десяти областях України ввели воєнний стан терміном на 30 днів. На час военного стану Україна не буде пускати на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Росія відмовилася визнати затриманих українців військовополоненими і заарештувала їх за нібито "незаконний перетин держкордону". Україна звернулася в міжнародні інстанції. В результаті ЄСПЛ зобов'язав Росію повідомити про місцезнаходження та стан захоплених військових, забезпечити лікування пораненим і негайно повернути всіх захоплених в полон військовослужбовців Україні. Також суд зобов'язав Росію негайно пояснити причини нападу та затримання українських військовослужбовців у територіальних водах, Криму, що належать Україні.

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Чалого та Олександра Малиновського "Визволення українських військових моряків: окремі міжнародно-правові аспекти" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".