"Сходження Скайвокера": опубліковано перший трейлер нового епізоду "Зоряних воєн"

13 квiтня 00:37

Новий фільм франшизи є заключною частиною третьою трилогії Star Wars.

 

Студія Disney показала перший тизер-трейлер дев'ятого епізоду "Зоряних воєн". Фільм називається "Сходження Скайвокера", його світова прем'єра запланована на 20 грудня.

Прем'єра ролика відбулася на фестивалі Star Wars Celebration-2019 в Чикаго у п'ятницю, 12 квітня, повідомляє Meduza.

Режисером і сценаристом картини виступив Джей Джей Абрамс, котрий зняв також сьомий епізод "Зоряних воєн".

Головні ролі у фільмі виконали Дейзі Рідлі (Рей), Адам Драйвер (Кайло Рен), Оскар Айзек (За Дэмерон) і Джон Боєга (Фін).

У фільмі також з'являться персонажі Марка Гемілла (Люк Скайвокер) і Керрі Фішер (принцеса Лея), померлої у 2016 році. Біллі Ді Вільямс, який грав контрабандиста Лендо Калрісіана в оригінальній трилогії, повернувся до своєї ролі.

"Сходження Скайвокера" завершить третю трилогію кіносаги і стане 11-м повнометражним художнім фільмом франшизи Star Wars.

У 2012 році студія Disney придбала за чотири мільярди доларів кіностудію Lucasfilm, що володіє правами на зйомки "Зоряних війн". Disney планувала зняти три фільми, безпосередньо пов'язаних із попередніми частинами кіносаги, і кілька спін-оффів.

У грудні 2015 року на екрани вийшов фільм "Зоряні війни: Пробудження сили". 6 січня фільм побив рекорд за зборами в Північній Америці, який належав "Аватару".

Фільм встановив рекорд за швидкостю касових зборів: за перші 12 днів прокату картина Джей Джей Абрамса зібрала мільярд доларів. Попереднє досягнення належало "Світу Юрського періоду", який заробив таку суму за 13 днів прокату. Згодом касові збори фільму подолали позначку у два мільярди доларів.