"Шалений Макс" став кращим фільмом року за версією Національної ради кінокритиків США

03 грудня 13:07

Кращим режисером названий Рідлі Скотт.

 

Національна рада кінокритиків США опублікував список фільмів, акторів і режисерів, які були визнані кращими у 2015 році. Фільмом року було названо "Шалений Макс: Дорога гніву", а кращим режисером став Рідлі Скотт за фільм "Марсіанин". Список був опублікований на офіційному сайті організації.

Кращим актором став Метт Деймон за роль у фільмі "Марсіанин", кращою актрисою – Брі Ларсон, яка зіграла головну роль у "Кімнаті". Кращим актором другого плану став Сильвестр Сталлоне у фільмі "Крід: Спадщина Роккі", а Дженніфер Джейсон Лі названа найкращою актрисою другого плану за роль у "Мерзеній вісімці".

Читайте також: Forbes склав список найбільш збиткових фільмів року

Кращим анімаційним фільмом став "ДУмками навиворіт", а Квентін Тарантіно був відзначений як автор кращого оригінального сценарію за "Мерзенну вісімку". Кращим документальним фільмом визнано фільм "Емі" про життя Емі Вайнхаус.

Церемонія вручення премії відбудеться 5 січня 2016 року в Нью-Йорку.

Національна рада кінокритиків США (National Board Of Review) заснована в 1909 році. Премія Ради вручається з 1929 року. Кращим фільмом 2014 року була визнана робота режисера Джея Сі Чендора "Найжорстокіший рік".

Раніше найбільша у світі база даних про кіно IMDb на честь свого 25-річчя представив список найбільш популярних, на думку глядачів, фільмів за останню чверть століття. До рейтингу потрапили п'ять картин британського режисера Крістофера Нолана: "Інтерстеллар" (2014), "Початок" (2009), "Темний лицар" (2008), "Бетмен: Початок" (2005) і "Пам'ятай" (2000). Три стрічки в списку належить Квентіну Тарантіно: "Джанго звільнений" (2012), "Безславні виродки" (2009) і "Скажені пси" (1992).