Сергій Лозниця отримав нагороду Каннського кінофестивалю за фільм "Донбас"

19 травня 10:50

Фільм був відзначений за кращу режисуру.

 

Фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці отримав приз за кращу режисуру в програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, заявивна своїй сторінці на Facebook один з продюсерів фільму Денис Іванов. Він також зазначив, що у своїй промові Лозниця заявив про солідарність з Олегом Сенцовим та іншими режисерами по всьому світу, які борються за свободу, честь і справедливість.

Сюжет фільму заснований на документальних матеріалах і розповідає про події, які відбувалися на сході України, про життя людей, які змушені пристосовуватися до нових умов існування. Варто відзначити, що фільм створювався командами з Німеччини, Франції, Нідерландів, Румунії та України. Картина була показана на фестивалі 9 травня.

Лозниця вже не вперше представляє свої фільми на Каннському кінофестивалі. Раніше на фестивалі були представлені "Щастя моє" (2010), "Майдан" (2014) і "Лагідна" (2017).

Головний приз у категорії "Особливий погляд" отримала картина "Кордон" Алі Аббасі.

Раніше стриминговый сервіс Netflix відмовився показувати свої фільми на Каннському кінофестивалі через заборону на участь у конкурсі фільмам, які не були показані в прокаті у Франції.

Читайте докладніше про українських фільмах на Каннському кінофестивалі у статті Катерини Сліпченко для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".