Рукописна книга Джоан Роулінг продана на аукціоні за 467 тисяч доларів

14 грудня 13:09

Книга "Казки барда Бідла" містить 17 ілюстрацій, виконаних письменницею.

 

Рукописна версія книги Джоан Роулінг "Казки барда Бідла" була продана на торгах, влаштованих Sotheby's, за 467 тисяч доларів, повідомляється на сайті аукціонного дому.

На 155 сторінках розмістилися шість тисяч слів і 17 ілюстрацій, виконаних письменницею. Книга написана в італійському блокноті ручної роботи. На форзаці твору є авторське присвячення: "Баррі, людині, яка вирішила, що затягнутий роман про хлопчика-чарівника в окулярах, бути може, вдасться продати. Дякую".

Оціночна вартість видання становила від 380 до 633 тисяч доларів.

Lenta.ru

31 липня була випущена книга "Гаррі Поттер і прокляте дитя", яка стане восьмою частиною історії про хлопчика-чарівника. Дія в ній буде відбуватися через 19 років після подій, описаних в сьомій книзі про Гаррі Поттера. Поттер, "працівник Міністерства магії, чоловік, батько трьох дітей шкільного віку", стикається з минулим, "яке відмовляється залишатися там, де йому місце".

Про вихід вистави про Гаррі Поттера Роулінг повідомила влітку 2015 року. Тоді відповідаючи на питання про те, чому вона працює над створенням театральної п'єси, а не над ще однією історією про Гаррі Поттера, Роулінг зазначила, що після перегляду вистави глядачам стане зрозуміло, що ця історія може бути поставлена виключно на театральних підмостках.

Роулінг також виступила в ролі автора сценарію спін-оффу фільмів про Гаррі Поттера "Фантастичні звірі і місця їхнього проживання", прем'єра якого відбудеться в листопаді 2016 року.