Рідкісний триптих Бекона продали за 37 мільйонів доларів

11 лютого 04:26

Твір британського художника-експресіоніста Френсіса Бекона, було продано на торгах аукціонного дому Sotheby's за 23 мільйони фунтів стерлінгів (37 мільйонів доларів).

 

Покупець триптиха під назвою «Три начерку до портрета Люсьєна Фрейда» не захотів видавати свого імені. Торги за твір Бекона продовжалися всього сім хвилин. Ціна, яку покупець заплатив за триптих, в три рази перевершила естімейт.

Картина, на якій зображено сучасника Бекона художника Люсьєна Фрейда, датована 1964 роком. Вона ніде не виставлялася з моменту написання і зберігалася в приватній колекції.

Одним з топ-лотів минулого аукціону стала також картина іспанського художника Сальвадора Далі «Портрет Поля Елюара». Вона пішла з молотка за 13 мільйонів фунтів стерлінгів (21,6 мільйонів доларів), ставши при цьому найдорожчим твором сюрреалістів, будь-коли проданим на аукціоні.

Всього на минулому аукціоні було зібрано 93,5 мільйона фунтів стерлінгів.

Напередодні в Лондоні проводив свої торги аукціонний дім Christie's, який не зміг продати 9 лютого один з топ-лотів аукціону, картину Поля Гогена «Натюрморт а л'Есперанс».

За матеріалами Лента.ru