Режисер «Гаррі Поттера» візьметься за екранізацію роману Чарльза Діккенса

07 лютого 11:46

Займатися екранізацією роману Чарльза Діккенса «Великі надії» буде англійський режисер Майкл Ньюелл, відомий роботами над фільмами «Гаррі Поттер і Кубок вогню» і «Принц Персії: Піски часу».

 

Для нього це буде поверненням до витоків: до дорогих блокбастерів Ньюелл знімав камерне кіно і комедії. Не дивно, що найбільш відомою роботою режисера, як і раніше залишається фільм «Чотири весілля і одні похорони».

Це буде вже четверта спроба перенести на великий екран персонажів класичного роману Чарльза Діккенса. Перша відбулася ще у 1946 році і була відзначена премією «Оскар». Другу зробив режисер Майкл Лі у 1988-му, а десять років по тому щастя спробував Альфонсо Куарон. Новий проект розроблявся Ньюеллом з 2009 року, проте у той час режисер не зміг знайти фінансування. Сьогодні проблеми вирішені. Адаптувати книгу буде Девід Нікколс, відомий тим, що переосмислює класику в готичному стилі. Його остання робота - похмура версія «Джейн Ейр» - з'явиться у кінотеатрах у квітні 2011 року.

Роман Діккенса «Великі надії» з'явився на світ у 1860 році. У ньому розповідалася історія непростої долі хлопчика-сироти на ім'я Піп. Дослідники творчості письменника стверджують, що у тексті роману відчуваються автобіографічні мотиви.

За матеріалами Вести