Прем'єра фільму "Крути 1918" відбудеться у кінотеатрі "Київ", долю якого вирішить конкурс

14 сiчня 13:16

Допрем'єрний показ фільму в кінотеатрі заплановано на 29 січня.

 

7 лютого у прокат виходить один із найочікуваніших вітчизняних фільмів 2019 року - історичний екшн "Крути 1918". Один из продюсерів картини, Артем Колюбаєв, в інтерв'ю DT.UA розповів про зміщення релізу проекту та про молодих акторів. А також про те, чому допрем'єрний показ вирішили влаштувати 29 січня саме в кінотеатрі "Київ".

Спочатку передбачалося, що прем'єра фільму "Крути 1918" відбудеться 6 грудня, разом з тим, пізніше старт прокату картини змістився на 7 лютого. "Ми радилися з істориками, прокатниками. І дійшли висновку, що прокат фільму "Крути 1918" має стартувати в річницю цієї події. Як відомо, бій під Крутами відбувся 29 січня. І нинішнього року - 101-ша річниця. Ось і хочемо зробити допрем'єрний показ 29 січня - ніби день у день із тими подіями понад столітньої давності. А в кінотеатрах фільм буде в прокаті з 7 лютого", - розповів Колюбаєв.

Місцем допрем'єрного показу фільму обрано кінотеатр "Київ", який нині переживає тяжкий період. "Прем'єрою фільму хочемо підтримати знаменитий кінотеатр "Київ" і привернути увагу спільноти й політикуму до зазначеної проблеми. На прем'єру "Крути 1918" приїде багато запрошених зірок, офіційних осіб. Ця подія, зважаючи на всі нинішні обставини, має відбутися саме в кінотеатрі "Київ", який завжди активно підтримує українське кіно і став культовим місцем для кіноманів, кінопрофесіоналів, широкої глядацької аудиторії", - поділився продюсер.

Нагадаємо, на початку січня КМДА заявила, що не продовжуватиме договір оренди ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" через "постійні звернення орендаря з проханням зменшити вартість оренди". 14 січня заступник голови КМДА Володимир Слончак заявив про те, що подальшу долю кінотеатру будуть вирішувати на конкурсі про передачу будівлі кінотеатру в орендне користування для здійснення кінопоказів та проведення культурно-мистецьких заходів.

Як писало DT.UA, історія із закриттям кінотеатрів викликає праведні хвилі професійного і патріотичного хвилювання. Скандал із закриттям столичних кінотеатрів "Кінопанорама" та "Україна" може отримати продовження - у вигляді нового громадського руху, що буде боротися за тих, що "закриваються" і намагатися шукати діалог з тими, хто "закриває". Читайте докладніше в статті Олега Вергеліса "Серце Києва вириває з корінням" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Детальніше про фільм "Крути 2018" читайте у статті Катерини Константинової ""Крути 1918. Пейзаж перед битвою" у свіжому номері щотижневика "Дзеркало тижня. Україна".