Популярний бельгійський комікс про Тентена видали українською мовою

23 жовтня 16:40

Вперше комікс Tintin au pays des Soviets був опублікований у 1929 році.

 

Комікс про пригоди відомого бельгійського репортера Тентена переклали і видали українською мовою. Перекладачем коміксу Tintin au pays des Soviets, який вперше було видано 1929 року, став Іван Рябчий.

"Тентен або Тінтін - один з найвідоміших героїв коміксів і один із символів моєї країни, Бельгії. Він був створений в першу чергу для дітей, але вони звертаються також і до дорослих. Альбоми, які були створені після Другої Світової війни, є наслідком серйозної підготовки і дослідження автором важливих історичних подій", - сказав посол Бельгії в Україні Алекс Ленартс на презентації українського видання "Репортер "ХХ віку" у країні Совєтів" у середу в Києві.

Головним героєм коміксу став бельгійський репортер Тентен і його пес Мілу. За словами Ленартса, цей альбом був обраний не випадково, адже його події тісно пов'язані з історією України і СРСР. В ньому йдеться, зокрема, про колективізацію, голод і гоніння.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Детальніше про комікс читайте в статті Олега Вергеліса "Тентен з коміксів – володар світів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".