Помер режисер Станіслав Говорухін

14 червня 11:52

Режисер пішов з життя після тривалої хвороби.

 

Режисер, голова комітету з культури Держдуми РФ Станіслав Говорухін помер у віці 82 років після тривалої хвороби, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на спікера Держдуми РФ В'ячеслава Володіна. Відзначається, що режисер помер у санаторії Барвиха.

"О 10:37 у санаторії Барвиха після важкої і тривалої хвороби помер, пішов з життя Станіслав Сергійович Говорухін", - сказав Володін. 13 червня Говорухін був госпіталізований в Центральну клінічну лікарню у важкому стані, після чого у ЗМІ з'явилася інформація про його смерть, яка потім була спростована.

Станіслав Говорухін відомий як режисер таких фільмів, як "Вертикаль", "Місце зустрічі змінити не можна", "Ворошиловський стрілок" та "Благословіть жінку". Він також зіграв кілька знакових ролей в радянському і російському кіно.

У 2014 році він підтримав анексію Криму і заявив, що півострів ніколи не був українським, оскільки завжди був населений російськими людьми. На його думку, Росія правильно зробила, що повернула "свої території". Він також заявляв, що часто стикався з українським націоналізмом в Одесі і на собі відчув, що таке "бандерівщина". Режисер внесений до списку осіб, що загрожує національній безпеці України.