Помер актор і режисер Дмитро Бруснікін

10 серпня 10:44

Актор помер у віці 60 років.

 

Російський актор і театральний режисер Дмитро Бруснікін помер у Москві у віці 60 років, повідомляє RTVI з посиланням на прес-службу театру "Практика". Причини смерті актора не називаються.

Актор народився 17 листопада 1957 року в німецькому Потсдамі. Він навчався в Московському інституті електронної техніки, але через три роки пішов в Школу-студію МХАТ, курс Олега Єфремова. Після закінчення Школи він почав там викладати акторська майстерність.

У 2015 році випускний курс МХАТ, який називали "Майстернею Дмитра Бруснікіна", у повному складі взяли в Московський драматичний театр "Людина". А режисер став заступником художнього керівника цього театру. У 2018 році Бруснікіна призначили директором Експериментального театрального центру нової драми "Практика". "Майстерня Дмитра Бруснікіна" увійшла в трупу театру.

Відомий актор і своїми ролями в кіно і серіалах. Зокрема, він знявся в таких серіалах, як "Петербурзькі таємниці", "Марш Турецького", "Сищики" і "Досьє детектива Дубровського". Він також виступив режисером епізодів "Сищиків", зняв серіали "Шукач" і "Бігль", а також стрічку "Щастя за рецептом".