Пісню «Наш дурдом голосує за Путіна» запропонували відправити на Євробачення

22 жовтня 08:04

Понад півтисячі голосів зібрала на Уралі за один день голосування пропозиція висунути на конкурс «Євробачення» наступного року від Росії пісню «Наш дурдом голосує за Путіна».

 

Сатирична композиція в «народному» дусі московсько-єкатеринбурзького гурту «Робфак» була написана близько двох тижнів тому і вперше була викладена в інтернеті 13 жовтня, де отримала величезну популярність. Усього за тиждень її подивилися близько 400 тис. людей.



Лідер «Робфаку» Олександр Семенов заявив Бі-бі-сі, що не міг оминути такої події, як висування Володимира Путіна на третій президентський термін.

«Я не вважаю Росію дурдомом, проте ситуація фантасмагорична, коли нас позбавили вибору і забрали легальні механізми зміни влади, нормальні для будь-якої країни. Ось це справжня божевільня», - сказав Семенов.

Маловідома досі група стала отримувати потік запрошень на гастролі в східних регіонах Росії, від Уралу до Далекого Сходу.

Висуваючи пісню на «Євробачення», автори звернення на уральському новинному сайті підкреслили, що вона відповідає вимогам європейського естрадного конкурсу, оскільки не містить закликів до національної ворожнечі і була оприлюднена після 1 вересня 2011 року. Однак за правилами «Євробачення», тексти пісень не повинні мати політичного змісту.

Відбір учасників європейського пісенного конкурсу організовується національною телекомпанією - в Росії це право закріплено за Першим телеканалом.

Конкурс «Євробачення» 2012 року пройде в столиці Азербайджану, Баку