Письменник Дмитро Биков госпіталізований у важкому стані

17 квiтня 14:45

Інформація про інсульт, яка з'явилася в ЗМІ, поки не підтвердилася.

 

Російський письменник Дмитро Биков госпіталізований в одну з лікарень міста Уфа у важкому стані. Як повідомив Агентству міських новин "Москва" головний редактор журналу "Собеседник" Юрій Пилипенко, письменнику стало погано під час перельоту з Єкатеринбурга в Уфу, де він повинен був прочитати лекції.

"Як повідомила мені дружина Бикова, йому стало погано в літаку Єкатеринбург - Уфа, він летів в Уфу на зустріч з читачами для читання лекцій. Після того, як літак приземлився, він був госпіталізований в Республіканську лікарню швидкої допомоги. Йому допомогу вся необхідна надається, діагноз поки уточнюється", - заявив він.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що у Бикова стався інсульт і він впав у кому. Разом з тим, у міністерстві охорони здоров'я Башкирії її не підтвердили.

"Цей діагноз не підтверджений, але стан письменника залишається стабільно важким. З ним працюють кращі республіканські фахівці, які роблять все необхідне для нормалізації стану пацієнта", - цитує "РБК" прес-службу відомства.

Дмитро Биков - один з найгостріших критиків президента Росії Володимира Путіна. Він називав події в Криму і на Донбасі "гігантською національною трагедією", за яку Росії доведеться розплачуватися.