Письменниця Лариса Денисенко розповіла про "полювання на відьом" через дитячу книгу

14 вересня 10:50

Письменниця була змушена скасувати дитячу презентацію книги "Майя та її мами" через погрози з боку радикальних організацій.

 

Автор книги "Майя та її мами" Лариса Денисенко в інтерв'ю DT.UA розповіла про ситуацію довкола скасування презентації на Форумі видавців у Львові – через погрози з боку окремих радикальних організацій.

"Радикальні наміри з боку деяких організацій виголошені в такій манері, що невідомо, що за цим криється: це пряма агресія, насильство, або просто зневага. Лист підписаний 15-ма зареєстрованими в Україні неформальними громадськими організаціями. Зокрема, на сайті Форуму можна знайти скан такого листа. Тобто в тій заяві мова про те, щоб на Форумі не було подій, пов'язаних з моєю книжкою. Тому що це, мовляв, "публічне пропагування нетрадиційних цінностей". До того ж у мене досить суперечлива інформація і щодо охорони Форуму, і щодо дотримання безпеки з боку поліції. Тому і були вимушені скасувати дитячу презентацію "Майї" в Львівській обласній бібліотеці для дітей. Бо я відчула персональну відповідальність за безпеку дітей", - розповіла письменниця.

Як підкреслює Денисенко, у її книзі немає жодної дискримінації сімейних цінностей. "Можу процитувати фінал книги: "Неважливо, чи ти живеш із маленькою сім'єю, чи з великим родом. Неважливо, чи ти рідна дитина, чи не зовсім. Неважливо, скільки в тебе мамусь або татусів. Важливо, щоб у родині панували любов і повага, бо це і є головні цінності". У мене враження, що ті люди книжку не читали", - додає вона.

За словами письменниці, вона виступає на позиції захисту дитини, щоб щодо дітей не було насильство, незалежно від того, в якій родині вони виховуються. "Дитина повинна почуватися в будь-якому вимірі - комфортно. Серед однокласників, серед вчителів і вчительок, у будь-якій сім'ї. Незалежно від складу родини. І чи подобається комусь такий склад, чи не подобається, стандартний він чи нестандартний? Тобто загалом, що таке "норма" в країні, у якій багато матерів-одиначок виховують дітей? Це взагалі не зовсім коректно по відношенню до жінок", - додає Денисенко.

Читайте повністю інтерв'ю Катерини Константинової з Ларисою Денисенко у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".