Пішов із життя лідер групи Motorhead Леммі Кілмістер

29 грудня 04:02

Леммі Кілмістер помер від раку.

 

На 71-му році життя помер засновник і соліст британської рок-групи Motörhead Леммі Кілмістер. У момент смерті він знаходився у себе вдома з родиною, граючи в улюблену відеогру.

"Наш могутній благородний друг Леммі помер сьогодні після короткої боротьби з надзвичайно агресивним рак. Він дізнався про свою хворобу 26 грудня", – йдеться в повідомленні офіційної сторінки Motörhead в Facebook.

There is no easy way to say this…our mighty, noble friend Lemmy passed away today after a short battle with an extremely...

Posted by Official Motörhead on Monday, December 28, 2015

Леммі Кілмістер народився 24 грудня 1945 року в англійському місті Сток-он-Трент. В юності Ян Фрейзер Кілмістера придумав собі псевдонім "Леммі" і використав його замість свого справжнього імені.

У 1975 році він заснував групу Motörhead, в якій став бас-гітаристом і вокалістом. Група випустила 22 студійних альбоми. Motörhead були номіновані на премію "Греммі" чотири рази і виграли у 2005 році в категорії "Кращі метал-виконання" за кавер пісні "Whiplash" групи Metallica.

Читайте також: Помер режисер Юнгвальд Хількевич

12 листопада у штаті Нью-Джерсі помер 85-річний шотландський барабанщик Енді Уайт, якого також називали "п'ятим учасником групи The Beatles. За словами членів сім'ї Уайта, він помер внаслідок перенесеного інсульту.