Оприлюднено список країн-учасниць "Євробачення-2018"

08 листопада 03:24

Продемонстровані логотип і девіз конкурсу, який пройде в Португалії.

 

Оргкомітет "Євробачення-2018" опублікував список з 42 країн-учасниць конкурсу, який пройде у Португалії, а також оприлюднив логотип і девіз майбутнього фестивалю.

Як повідомляється на офіційному сайті "Євробачення-2018", в Лісабоні виступлять представники Австралії, Австрії, Азербайджану, Албанії, Вірменії, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Великобританії, Угорщини, Німеччини, Греції, Грузії, Данії, Ізраїлю, Ісландії, Іспанії, Ірландії, Італії, Кіпру, Латвії, Литви, Мальти , Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Росії, Румунії, Сан-Марино, Сербії, Словенії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чорногорії, Чехії, Швейцарії, Швеції та Естонії.

Показаний також логотип конкурсу – у формі морської раковини і офіційний девіз - "Усі на борт!" – він ще раз нагадує особливе географічне положення Португалії, яка пов'язує Атлантичний океан з Європою.

Нагадаємо, що на "Євробаченні-2017" у Києві переміг співак з Португалії Сальвадор Собрал. За правилами, наступний конкурс приймає країна переможця.