Оксфордський словник вибрав слово року

18 листопада 12:35

Серед претендентів на слово 2014 року були "normcore" (прагнення виглядати максимально звичайно) і "contactless" (безконтактний). Перемогла "vape" - електронна сигарета.

 

За версією укладачів Оксфордського словника, словом 2014 року стало "vape", яке позначає як процес куріння електронної сигарети, так і саму електронну сигарету.

Пояснюючи свій вибір, укладачі словника зазначили, що за рік частота вживання "vape" зросла в два рази, що пов'язано популярністю електронних сигарет, повідомляє "Медуза".

До числа претендентів на слово року за версією Оксфордського словника також входили: "normcore" (тенденція в моді, що виражається в прагненні виглядати максимально звичайно), "bae" (іменник, який використовується для вираження ніжних почуттів до свого партнера), "contactless" (безконтактний), "slacktivism" (від слова "slack" - "бездіяльність"; участь в інтернет-акції на політичну чи соціальну тему, яка не вимагає часу або великого рівня залученості; наприклад, підписання онлайн-петицій).

У 2013 році словом року Оксфордський словник назвав "selfie", яке укладачі визначили як "фотографія самого себе, як правило, зроблена за допомогою смартфона або веб-камери і розміщена в соціальних мережах".