Нову всеукраїнську театральну премію підтримали Мінкульт і Мінфін

26 березня 18:30

Фестиваль-премія "ГРА" заснований Національною спілкою театральних діячів України.

 

Цього року вперше відбудеться фестиваль-премія "ГРА", заснований Національною спілкою театральних діячів України - за сприяння Міністерства культури України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності .

Зазначається, що у центрі уваги нового проекту будуть не лише столичні театральні події, а вся театральна мапа України.

У фестивалі-премії можуть бути задіяні професійні театральні колективи та заклади культури різної форми власності. Подавати заявки на "ГРУ" можуть не тільки театри, а й громадські організації, статутна діяльність яких пов'язана з театральним мистецтвом. Висуваються на "ГРУ" - як репертуарні вистави українських театрів, так і вистави, що є копродукцією (спільними проектами).

Вистави будуть змагатися у наступних номінаціях: "Найкраща драматична вистава", "Найкраща вистава для дітей", "Найкраща музична вистава у жанрі опери, оперети, мюзиклу", "Найкраща хореографічна/балетна/пластична вистава", "Найкраща вистава камерної сцени", "Найкраща пошуково-експериментальна вистава". Варто відзначити, що вистави лялькового-анімаційного формату можуть бути заявлені та відзначені у всіх номінаціях.

Визначення переможців цьогоріч відбудеться у другій половині листопада.

Детальніше про нову премію читайте у статті "Гра тільки починається" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".