Нові "Зоряні війни" отримали рейтинг PG-13

27 листопада 14:21

Діти до 13 років будуть допускатися на перегляд фільму тільки у супроводі батьків.

 

Фільм "Зоряні війни: Пробудження сили" отримав від Американської асоціації кінокомпаній рейтинг PG-13, який означає, що особи, які не досягли 13-річного віку, будуть допускатися на показ фільму тільки у супроводі батьків. Таке рішення було прийнято асоціацією через вміст у фільмі сцен "науково-фантастичного насильства". Повідомлення про це було опубліковано виданням Variety.

"Пробудження сили" стане другим фільмом франшизи, який отримав рейтинг PG-13. У 2005 році третій епізод з підзаголовком "Помста ситхів" також удостоївся маркування PG-13, тоді як інші частини культового епосу виходили з позначкою PG, тобто дітям був рекомендований супровід батьків.

Читайте також: Вийшов перший телевізійний ролик до "Зоряних війн"

Прем'єра фільму "Зоряні війни: Пробудження сили" відбудеться 14 грудня у Лос-Анджелесі. 16 грудня "Пробудження сили" буде показано у Франції, 17 грудня – у Великобританії, в широкий прокат у США новий епізод вийде 18 грудня. Прем'єра фільму в Україні відбудеться 17 грудня.

За прогнозами, сьомі "Зоряні війни" мають всі шанси побити рекорд фільму "Світ Юрського періоду", який зібрав 208,8 мільйонів доларів за перший вік-енд. Деякі фахівці вважають, що "Пробудження сили" збере 250 мільйонів або навіть 300. За місяць до прем'єри фільм зібрав 50 мільйонів доларів за рахунок передпродажу квитків.