Названо найкращі фільми десятиліття за версією The Independent

27 листопада 13:35

Перше місце в списку зайняв фільм "Місячне сяйво".

 

Видання The Independent склало рейтинг найкращих фільмів десятиліття, що минає. Перше місце в списку з 40 фільмів посіла драма-володар "Оскара" "Місячне сяйво".

Укладачі рейтингу називають режисера Баррі Дженкінса "найбільш важливим голосом десятиліття в кінематографі". А "Місячне сяйво" зазначається як підтвердження цієї тези.

На другому місці розташувалася "Керол", головні ролі в якій зіграли Кейт Бланшетт і Руні Мара, а на третьому – хоррор "Пастка" режисера Джордана Піла. У першу п'ятірку рейтингу також увійшли "Примарна нитка" Пола Томаса Андерсона і "Всередині Льюіна Девіса" братів Коен.

У першу десятку увійшли фільми "Американська красуня", "Пригоди Паддінгтона 2", "Шалений Макс: Дорога гніву", "Тебе ніколи тут не було" і "Жінки ХХ століття". Останнє, 40-е місце в списку зайняв фільм "Одного разу... в Голлівуді" Квентіна Тарантіно, який вийшов на екрани цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше список найкращих фільмів десятиліття склало видання Time. У нього увійшли "Місячне сяйво", "Печера забутих снів", "Меланхолія" та інші картини.