Названо лауреата "Золотого Букера"

09 липня 10:47

Премію отримає Майкл Ондатже за роман "Англійський пацієнт".

 

Визначено лауреата "Золотого Букера" - спеціальної нагороди, яка приурочена до 50-річчя літературної Букерівської премії. Як повідомляється на сайті нагороди, "Золотого Букера" отримає Майкл Ондатже за роман "Англійський пацієнт". Відзначається, що переможець був обраний в результаті голосування громадськості.

У відборі на отримання "Золотого Букера" брали участь лауреати Букерівської премії за всі роки її існування. До складу журі увійшло п'ять осіб, кожна з яких прочитала романи за певне десятиліття, а потім вибрала одного фаворита. Потім відібрані членами журі книги були виставлені на голосування.

Букерівська премія є однією з найпрестижніших премій в англомовній літературі. Вона присуджується з 1969 року. Спочатку для її отримання автору необхідно було проживати в одній з країн Співдружності націй (Великобританія і колишні колонії), Ірландії чи Зімбабве. У 2013 році Фондом Букерівської премії було вирішено присуджувати її незалежно від громадянства письменника. Єдина умова – книга повинна бути написана англійською мовою і опублікована у Великій Британії.