Найкращим детективом всіх часів став роман Агати Крісті

06 листопада 17:04

Роман славнозвісної британської письменниці, автора десятків детективів, Агати Крісті "Вбивство Роджера Екройда" (The Murder of Roger Ackroyd) став найкращим детективом усіх часів і народів. Таким є підсумок голосування у конкурсі, оголошеному Асоціацією письменників-детективщиків.

 

Найкращим детективом усіх часів і народів визнано роман Агати Крісті "Вбивство Роджера Екройда". Про це повідомляється на сайті Асоціації письменників кримінального жанру (CWA), яка на честь своєї 60-ї річниці провела опитування серед 600 авторів-детективщиків.

У конкурсі брали участь 10 творів, серед яких також були роман Крісті "Вбивство у "Східному експресі"", "Собака Баскервілів" Артура Конан Дойля і "Глибокий сон" Реймонда Чандлера.

Під час опитування письменники також мали обрати найкращого автора і найкращу серію детективів. У першій категорії перемогла Агата Крісті, а у другій - серія творів Конан Дойля про лондонського приватного детектива Шерлока Холмса.

Востаннє CWA проводила подібне опитування у 1998 році, і тоді найкращим майстром детективного жанру назвали Реймонда Чандлера, а найкращим детективом - "Дев'ять кравців" Дороті Лі Сейєрс. Номером один також стала серія оповідань і романів Чандлера про приватного детектива Філіпа Марлоу. Британські ЗМІ відзначають, що в обох конкурсах письменники віддавали перевагу класиці, а не сучасним авторам і творам.

"Вбивство Роджера Екройда" Агата Крісті опублікувала у 1926 році. Після виходу книги письменниця отримала на її адресу багато критичних відгуків, в тому числі через головний літературний прийом. Розслідуванням злочину у романі займається бельгійський детектив Еркюль Пуаро, головний герой близько 80 творів Крісті. !zn

Читайте також:

Спадкоємці Агати Крісті вирішили відродити серію романів про Пуаро

Девід Суше зніметься в останніх п'яти епізодах серіалу "Пуаро Агати Крісті"

Названо сто найкращих британських фільмів

Автор книг про Гаррі Поттера під псевдонімом опублікувала детектив