Намальовану штучним інтелектом картину продали на аукціоні Christie's

26 жовтня 11:36

Ціна лота склала 432,5 тисячі доларів.

 

Картина, створена штучним інтелектом, була продана на торгах, організованих аукціонним домом Christie's, за 432,5 тисячі доларів. Як стверджується на сайті аукціонного дому, це перша подібна робота, продана на великому аукціоні, а її остаточна вартість в 45 разів перевищила оціночну.

Картина є портретом чоловіка, Едмона Беламі, імовірно, француза і служителя церкви. Портрет здається незавершеним, оскільки деякі лінії на ньому здаються розмазаними. Замість підпису художника в правому нижньому кутку картини розташовується математична формула.

"Портрет Едмона Беламі" є частиною серії портретів Родини Беламі, яка була створена штучним інтелектом компанії Obvious. В ході навчання алгоритм вивчив 15 тисяч портретів XIV-XX століть.

Christie’s

5 жовтня на торги аукціонного дому Sotheby's була виставлена картина Бенксі "Дівчинка з кулею". Відразу після того, як удар молотка сповістив про продаж картини, вона була розрізана вбудованим в раму шредером. Покупниця картини вирішила не скасовувати угоду, а саме полотно отримало нову назву.