На Одеському кінофестивалі відбулася прем'єра першого українського 3D-трилера

15 липня 22:18

Продюсер першого українського фільму жахів у 3D зізнався, що весь бюджет картини дорівнював вартості одного знімального дня "Аватара".

 

Першою українською гала-прем'єрою на 4-му Одеському міжнародному кінофестивалі став показ 3D-трилера українського виробництва "Синевир".

Фільм жахів глядачам представили сценарист Олександр Альошечкін, разом з братом-співрежисером В'ячеславом, продюсер Володимир Хорунжий і представник компанії "3D Planet" Олексій Кашин, повідомив офіційний сайт ОМКФ.

"Один знімальний день "Аватара" - це весь наш бюджет", - зізнався Володимир Хорунжий.

Разом з тим, за його словами, український трилер майже не поступається західним аналогам, і вже відзначений головною нагородою Третього міжнародного 3D-стерео фестивалю в Москві.

Як раніше розповів в інтерв'ю ZN.UA режисер фільму Олександр Альошечкіни, фактично першої української картини у форматі 3D відбувається в кінці 1970-х років в Карпатах, в районі озера Синевир.

За його словами, сюжет є класичним для фільму жахів. Компанія молодих людей вирішила провести ніч на берегах Синевира. Однак з настанням сутінків над мальовничим озером нависає якийсь містичний дух, а з темряви починає доноситися загадкове виття. Ніхто з туристів не здогадувався, що в цих місцях водиться якийсь містичний монстр Песиголовець, що заманює своїх жертв до лісу, з якого ще ніхто не повернувся живим і неушкодженим.

Автори фільму обіцяють, що місцеві легенди та їх реалізація з безліччю спецефектів точно не залишать байдужим нікого. !zn

Читайте також:

Герої легендарного фільму "За двома зайцями" заговорять українською мовою

Вітчизняний кінематограф незабаром порадує глядачів трьома новими дитячими фільмами

Український фільм вперше номінований на нагороду Європейської Кіноакадемії

Перший український анімаційний 3D-фільм вийде в прокат в кінці року