Музиканти подали на Universal Music до суду через записи, що згоріли

22 червня 16:43

Музиканти вимагають виплатити їм 100 мільйонів доларів.

 

Група музикантів і спадкоємців подала до суду на Universal Music Group через записи, які були знищені в ході пожежі у 2008 році. Як повідомляє The New York Times, у ході пожежі були знищені тисячі записів, але інформація про неї приховувалась від артистів.

Позов подали музиканти рок-гуртів Hole та Soundgarden, спадкоємці Тупака Шакура і Тома Петті, а також співак Стів Ерл. Наголошується, що це перший позов, який послідував за розслідуванням The New York Times, завдяки якому і стало відомо про пожежу. Тоді було знищено 100 тисяч записів, які містили понад 500 тисяч пісень. Зокрема, були знищені записи Рея Чарльза, Елтона Джона, Чака Беррі і гурту Nirvana.

Позивачі звинувачують звукозаписну студію в порушенні контракту і неможливості захистити записи. Вони також стверджують, що студія повинна була виплатити музикантам частину суми, яка була отримана в якості компенсації за пожежу. Позивачі вимагають виплатити їм 100 мільйонів доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що пара творців фільмів подала до суду на Квентіна Тарантіностверджуючи, що сюжет фільму "Джанго звільнений", який був знятий Тарантіно в 2012 році, скопійовано з їхнього оригінального сценарію "Свобода".