"Молодість" у Києві: що дивитися на фестивалі

22 травня 13:53

Фестиваль пройде з 25 травня по 2 червня.

 

З 25 травня по 2 червня в Києві пройде вже 48 кінофестиваль "Молодість". Фільмом відкриття фестивалю стане культова картина Біллі Вайлдера "Дехто любить гаряченьке" ("У джазі тільки дівчата"). У цьому році фільм відзначає своє 60-річчя.

Крім того, гостям також покажуть ще одну легенду кінематографа – фільм "Чужий", якому цього року виповниться 40 років. Разом з тим, дивитися на "Молодості" можна не тільки ці фільми, адже традиційно триватимуть міжнародний і національний конкурси, буде насичена позаконкурсна програма. Переможець міжнародного конкурсу, отримає 10 тис. дол. США і статуетку "Скіфський олень".

"Рокетмен" - фільм-закриття фестивалю

Знятий у копродукції Великоъ Британії і США фентезійний байопік про Елтона Джона. Картина розповість про те, як маленький хлопчик перетворився на одну із найяскравіших зірок сучасності.

Міжнародний конкурс (повний метр)

"Її робота"

Країна: Греція, Франція, Сербія

Режисер: Нікос Лабот

37-річна неграмотна домогосподарка Панайоту живе разом з родиною в скромному районі Афін. Через економічну кризу вона вперше в житті влаштовується на роботу прибиральницею в торговому центрі. Незважаючи на безжальні умови праці, Панайоту поступово завойовує повагу, якої ніколи не було в родині. Але коли на роботі починаються скорочення, її життя знову заходить у глухий кут.

"Дикий"

Країна: Франція

Режисер: Каміль Відаль-Наке

22-річний Лео продає себе на вулиці. Чоловіки змінюються, а він залишається, прагнучи любити. Хлопець не знає, що чекає в майбутньому.

"Руйнівниця системи"

Країна: Німеччина

Режисер: Нора Финшайт

Бенні маленька, але небезпечна. Де б вона не з'явилася, її відразу ж женуть геть. Таких, як ця дев'ятирічна дикунка, в органах опіки називають "руйнівниками системи". Але Бенні і не думає змінюватися, адже у неї тільки одна ціль: повернутися додому, до мами! Однак Бьянка боїться власної дочки.

Національний конкурс

У національному конкурсі представлені короткометражки, які піднімуть різні актуальні теми.

Колір фасаду - синій"

Режисер: Олексій Радинський

Флоріан Юр'єв - архітектор, художник, скрипковий майстер, теоретик і поет. На 90-му році життя йому доводиться опанувати і ще одне, зовсім нове заняття. Щоб врятувати свій авторський архітектурний проект - київську "літаючу тарілки" - від перетворення на частину торгового центру, Юр'єв приєднується до боротьби проти свавілля столичних забудовників.

"Вічність"

Режисер: Ганна Соболевська

2058. Корпорації оцифровують душі померлих, назавжди залишаючи їх у віртуальному потойбічному. Молодий хлопець Ян проти такого "увічнення". Проте раптова автопригода змушує його поступитися принципами.

FOMO

Режисер: Влад Красінський

Молодий український журналіст знімає "сторіз" в Instagram з центру подій. Вдень - на політичних акціях, вночі - в барах і на вечірках. Він повинен визначитися, де його власне місце.

"Людина з фотоапаратом"

Режисер: Віталій Кикот

1990 рік, Українська Республіка на шляху самовизначення. Аристарх, фотограф відділу криміналістики, мріє стати професійним фотохудожником. І щоб отримати бажані фотографії, він повинен піти на відчайдушні кроки.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на сайті.

Читайте докладніше про 48 "Молодість" статті Лесі Іллєнко для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".