Модератором круглого столу Фонду Пінчука в Давосі буде Пауло Коельо

25 сiчня 10:55

У четвер, 27 січня, Фонд Віктора Пінчука проведе в Давосі четвертий круглий стіл з питань благодійності – «modernARTization», основною темою якого стане обговорення ролі мистецтва і філантропії в перетворенні суспільства, повідомляє прес-служба форуму.

 

Модератор дискусії - бразильський письменник Пауло Коельо.

Спеціальними гостями круглого столу стануть художник Деміен Хьорст (Великобританія) і директор Нового дитячого музею Рейчел Тіґл (США).

Основними темами, які обговорять спікери, стануть вплив сучасного мистецтва на розвиток суспільства і особистості; роль мистецтва в розвитку креативного мислення; роль філантропів у забезпеченні вільного доступу до мистецтва; стосунки філантропів і держави в реалізації масштабних культурних проектів та ін.

У роботі четвертого круглого столу з питань благодійності візьмуть участь більше 300 осіб, серед яких учасники Всесвітнього економічного форуму, представники бізнесу, благодійних і громадських організацій, ЗМІ.

На запрошення фонду в дискусії візьмуть участь керівники найбільших світових музеїв, митці-інноватори, експерти і благодійники, які реалізують масштабні проекти у сфері сучасного мистецтва: Річард Армстронг директор Фонду і Музею Соломона Ґуґенхайма (США); Джефф Кунс, художник (США); Її Світлість Шейха Аль-Маясса бінт Хамад бін Халіфа Аль-Тані, голова опікунської ради Відомства музеїв Катару, голова філантропічної неурядової організації «Reach Out To Asia» (ROTA); Бернардо Пас, бізнесмен і філантроп, засновник Інституту «Inhotim» (Бразилія); Олафур Еліасcон, художник (Данія).

Круглий стіл з питань благодійності Фонду Віктора Пінчука в Давосі (Davos Philanthropic Roundtable) – один з найбільших спеціалізованих заходів на тему благодійності, який проходить в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі. З 2007 року в його роботі взяли участь Тоні Блер, Річард Бренсон, Джиммі Уельс, Білл та Мелінда Гейтс, Білл Клінтон, Джет Лі, Шимон Перес, Джордж Сорос, Мухаммед Юнус та ін.