Мирослав Слабошпицький зніме фільм про Чорнобиль

31 липня 17:12

Режисер вже приступив до зйомок картини The Anthropocene.

 

Український режисер Мирослав Слабошпицький почав зйомки фільму The Anthropocene, який розповість про Чорнобильську зону відчуження. Як повідомляє "Гордон", фільм задуманий як епічний екологічний трилер, "космічна одіссея" двох дозиметрів.

Сценарій картини написав сам Слабошпицький. За його словами, у The Anthropocene є всі шанси стати найдорожчим фільмом в історії українського кіно. Продюсер фільму Олег Кохан заявив про те, що проект вже на 50% має фінансування з приватних американських фондів, також очікується, що він отримає державну підтримку в Україні.

Творці мають намір висунутий The Anthropocene на отримання премії "Оскар", а також показати його на Каннському кінофестивалі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У травні канал НВО випустив серіал "Чорнобиль", який розповідає про події 1986 року, коли біля міста Прип'ять вибухнула Чорнобильська атомна електростанція. У шоу показують події перших секунд і днів після вибуху, про те, як проходила ліквідація наслідків аварії, і про долі людей, які в ній брали участь. Серіал складається з п'яти серій.

Як повідомлялося, серіал "Чорнобиль" став найбільш рейтинговим шоу в історії. За даними Forbes, серіал отримав оцінку 9,7 з 10 можливих за підсумками голосування 52 тисяч користувачів.

Пізніше експерти пояснили, чому саме "Чорнобиль" став найрейтинговішим серіалом.