Міноборони замовить американському режисерові фільм про війну в Донбасі

16 жовтня 12:38

Також прийнято рішення створити низку іміджевих роликів про участь солдатів-добровольців у бойових діях.

 

Міністерство оборони має намір до грудня провести переговори з режисерами з США про зйомки повнометражного художнього фільму про антитерористичну операцію (АТО) на сході України.

Про це на брифінгу сказав радник міністра оборони Олександр Данилюк.

Він представив журналістам рекламний ролик про українську армію, знятий американським режисером, лауреатом Канського фестивалю реклами Марком Реймондом-Вілкінсом.

"Після того, як низка голлівудських режисерів і фундацій побачили цей ролик (про українську армію), розглядається взагалі варіант того, що, може, буде знято фільм про цю війну... Я думаю, це питання найближчого місяця. Зараз будуть йти переговори, і якщо вдасться знайти під це відповідний бюджет... то ми зможемо побачити щось нове для України", - повідомив він.

Данилюк припускає, що зйомками фільму займеться саме режисер Реймонд-Вілкінс.

При цьому радник міністра підкреслив, що режисер і його команда займалися створенням ролика виключно на волонтерських засадах. Творці ролика повідомили, що його виробництво коштувало їм близько 2 млн гривень.

Данилюк зазначив, що ще у серпні в оборонному відомстві була проведена зустріч з українськими режисерами і креативними директорами рекламних агентств для обговорення питання формування позитивного образу армії в суспільстві.

З цією метою було прийнято рішення створити низку іміджевих рекламних роликів про участь солдатів-добровольців у бойових діях в АТО.

Нагадаємо, що український кінорежисер Володимир Тихий приступив до зйомок документального фільму про льотчицю Надію Савченко. !zn