Мінкульт вирішив остаточно поставити хрест на ГОГОЛЬFESTі

01 липня 12:22

Міністерство культури України ігнорує звернення організаторів ГогольFEST про необхідність фінансування проекту.

 

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив президент ГО «ГогольFEST» Владислав Троїцький.

«Нас підтримує Управління культури Києва. Як може - так і підтримує ... Цього року на ГогольFEST виділили 250 тис. грн. Вдячні за підтримку. Але це занадто мала сума, щоб на неї можна було провести серйозний міжнародний полідисциплінарний фестиваль», - розповів В. Троїцький.

«Міністерство культури на наші звернення не реагує. Якщо не брати до уваги розпливчастих заяв, мовляв, фестиваль значиться в проекті плану бюджету, і окремих заяв міністра про те, що ми «не подали заявки». А це - неправда. Оскільки досі не дочекалися жодної конкретної інформації ні про обсяг можливого фінансування, ні про те, чи будуть ці кошти у принципі. В Мінкульті заявили, що вирішення з цих питань перенесене на середину серпня. Це при тому що фестиваль заплановано вже на початок вересня», - додав він.

За словами В. Троїцького, реальний бюджет ГогольFEST становить від 1,5 до 2 млн дол. Бюджет аналогічних фестивалів в Росії і Європі - від 20-30 млн євро.

«Наш фест ніколи не робив ставку на суперзіркову програму. У нас - унікальна концепція: апеляція до глядача, для якого реальна сама «територія свободи», а також зустрічі з різними видами мистецтв. Це спрацювало на 100 відсотків. Удалося неможливе - знайти й зайняти свою нішу. Усі, хто приїжджав на Гогольfest, говорили про унікальну атмосферу», - каже президент фестивалю.

Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Олега Вергеліса з Владиславом Троїцьким.