«Майстри художнього слова» зі Спілки письменників готові до колабораціонізму

24 листопада 15:59

Новообраний голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов стверджує, що «майстри художнього слова» готові співпрацювати з владою, яка володіє фінансовими ресурсами.

 

«Я дійсно ще раз підтверджую, що я ніякий не провладний і не підставний від влади, але президент привітав мене з призначенням, і я дав йому відповідь у «Літературній Україні» - подякував йому за привітання і написав, що ми сприймаємо це як знак доброї волі про співпрацю між державною владою і майстрами художнього слова», - заявив новий глава Спілки письменників в інтерв'ю «Главкому».

«Вважаю, що від такої співпраці тільки дурень би відмовився, тому що ви знаєте, в яких умовах існують творчі організації. У нас - талант та інтелект, у влади - фінансові ресурси. Тому, якщо влада йде назустріч, то потрібно ці ресурси використовувати, якщо пишномовно говорити, на благо України і українського народу», - сказав він.

«Я готовий до співпраці з владою, але ми ніколи не станемо в позицію прислужника «чого бажаєте». І більше того, якщо влада буде робити кроки, які шкодять українській державотворчій ідеї, які будуть порушувати інтереси нашої культури, мови, духовності, ми будемо виступати з різкими заявами. Але це наша духовна опозиція, а не політичне протистояння. В особі влади ми не будемо шукати політичного ворога, так само, думаю, як і влада у нас», - заявив В.Баранов.

Нагадаємо, 19 листопада Національний союз письменників України переобрав свого голову. Ним став Віктор Баранов. За нього проголосував 171 член з'їзду. За народного депутата від «БЮТ-Батьківщина» Володимира Яворівського, який очолював НСПУ 10 років, - 144.