MARUV не поїде від України на Євробачення-2019

25 лютого 18:36

"Суспільне" та співачка не прийшли до згоди "через низку причин".

 

Співачка MARUV (Ганна Корсун), яка перемогла в Національному відборі на Євробачення-2019, не буде представляти Україну на конкурсі в Тель-Авіві, розповів "Суспільний мовник".

Наголошується, що "Суспільний мовник" і співачка MARUV не дійшли згоди щодо участі у пісенному конкурсі в 2019 році "через низку причин".

"Також згідно з правилами Євробачення мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу. Ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору", - йдеться в повідомленні "Суспільного" у понеділок.

"Суспільний мовник" також вбачає в цій ситуації небезпеку ескалації розколу українського суспільства.

Читайте також: "Євробачення-2019": MARUV заявила про готовність відмовитися від гастролей у Росії

MARUV здобула перемогу в Національному відборі на "Євробачення", отримавши за підсумками голосування глядачів і журі 11 балів, при цьому глядачі віддали їй найвищу оцінку. Незабаром після того, як результати Національного відбору стали відомі, в НСТУ заявили про те, що рішення про те, хто буде представляти нашу країну на конкурсі, ще не прийнято, а MARUV потрібно відповісти на деякі питання згідно з договором про участь у Нацвідборі.

Нацвідбір на "Євробачення" цього року став одним з найскандальніших в історії. Зокрема, Анну і Марію Опанасюк (дует ANNA MARIA) з Криму розкритикували за їхню позицію про Крим. Співачки в інтерв'ю не змогли дати чіткої відповіді на питання, чий Крим і чи був півострів окупований Росією. Мати дівчат займає посаду віце-прем'єра в підконтрольному Росії уряді Криму, а батько - суддя в місцевому Верховному суді.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко назвав Національний відбір "частиною гібридної війни". За його словами, українські артисти, які не визнають територіальну цілісність України або ж виступали в Російській Федерації, не повинні брати участь в Нацвідборі.