Мадонна святкує 60-річчя: кращі пісні виконавиці

16 серпня 17:07

Дебютний сингл співачки вийшов ще в 1982 році.

 

16 серпня свій 60 день народження святкує Мадонна – американська співачка, автор-виконавець, танцівниця, музичний продюсер, акторка, режисер і дитяча письменниця. Мадонна вважається найбільш комерційно успішною співачкою в світі за версією "Книги рекордів Гіннеса" і прославилася постійним переосмисленням своєї музики і образів.

Сингл Everubody, який став дебютним для співачки, був випущений в 1982 році, а в 1983 році був випущений її дебютний альбом. Журнал Rolling Stone включив її до списку "100 найвидатніших авторів пісень" і "50 найбільших виконавців усіх часів, а у 2008 році вона була включена до Залу слави рок-н-ролу.

За свою акторську гру Мадонна отримала два "Золотих глобуса", але її кар'єра в кіно складалася менш вдало: у 2000 році вона стала найгіршою співачкою ХХ століття за версією премії "Золота малина".

Журнал Billboard називав співачку "Жінкою року" і найкасовішим сольним артистом. Видання також склало список 100 кращих пісень Мадонни, обраних критиками. На першій сходинці рейтингу розмістилася композиція Into the Groove 1985 року.