"Король літніх джемів": Тодд Тер'є вперше виступить у Києві

24 грудня 13:12

За 20-річну кар'єру музикант випустив всього один альбом.

 

Норвезька діджей, продюсер, автор кращого альбому цього десятиліття Тодд Тер'є приїжджає в Київ. Захід пройде на День Святого Валентина, 14 лютого, місце проведення поки тримають в секреті.

Справжнє ім'я музиканта - Тер'є Олсен. Всевдоним він взяв на честь Тодда Террі - продюсера, який прославився схрещенням хіп-хопу і хаус-музики.

У 2012 році норвежець Тер'є випустив EP "it's the Arps", що складається з чотирьох нових треків. Це вважалося верхом щедрості. Починаючи з 12-дюймовою платівки "Eurodans" 2004 року продюсер випускав 1-2 треку з паузами між релізами розміром у прірву, оскільки в основному приділяв час діджеїнгу. Музичні оглядачі та шанувальники "короля літніх джемів" за версією Mixmag заслуховували сонячний "it's the Arps" до дірок.

За 20 років музичної кар'єри Тер'є випустив всього один альбом - "it's Album Time", - який став альбомом 2014 року на думку Pitchfork, Spin, Resident Advisor, NME, Q, а на одному з треків заспівала легенда рок-музики - Брайан Феррі. У ньому інтегровані дивакуватість добряка-продюсера, простота аналогового звучання і чистий іскристий фан. "Inspector Norse" - найкращий трек 2012 року за версією Mixmag і другий найкращий трек за версією Resident Advisor - став заключним на "it's Album Time" 2014-го.

"it's Album Time" привернув ще більшу увагу до Тер'є, хоча її вистачало і без цього. Він робив ремікси на треки Hot Chip, Bombay Bicycle Club і легенди кантрі Доллі Партон. Продюсував земляка - електронника Lindstrøm і шотландських культових рокерів Franz Ferdinand.

Раніше британський Mixmag опублікував список найкращих діджеїв 2019 року. Очолили рейтинг хаус-шаманки Eris Drew і Octo Octa з Чикаго. На другій позиції розташувалася діджейка і продюсерка південнокорейського походження Peggy Gou. На третій позиції розташувався шотландець Denis Sulta. Разом з тим Mixmag заснував ще одну номінацію - "Прорив року". У списку опинився український дует Artbat (7 рядок), кар'єра яких стрімко пішла вгору після виступу на вершині гори Пан-ді-Асукар у Ріо-де-Жанейро в епізоді відомого лайвстріму Cercle.