Кірк Дуглас залишив свого улюбленого сина Майкла без спадщини в 61 мільйон фунтів стерлінгів

24 лютого 07:08

Будучи відомим благодійником за життя, Кірк Дуглас і після смерті залишився ним.

 

Легендарний голивудский актор Кірк Дуглас, який нещодавно Пішов із життя у віці 103 років, завжди був відомим благодійником. Цю ж традицію продовжив і після своєї смерті.

50 мільйонів зі своїх 61-мільйонних статків він віддав саме на благодійність. Вони будуть розподілені через Фонд Дугласа для того, щоб "допомогти тим, хто не може допомогти собі", повідомило 23 лютого видання Mirror.

Бенефіціарами, зокрема, стануть Університет Святого Лаврентія, де будуть фінансуватися студенти з числа малозабезпечених і меншин; Синайський храм Вествуда, в якому розташовано дитячий центр Кірка і Анни Дуглас; Театр ім. Кірка Дугласа в Калвер-Сіті, напівзруйнований кінотеатр, відновлений як концертний зал, дитяча лікарня Лос-Анджелеса.

Зірка, однак, нічого не залишила своєму улюбленому синові Майклу Дугласу, який оголосив про те, що Кірк помер на початку цього місяця. Втім, Майкл Дуглас не претендував на ці гроші - його власний капітал оцінюється приблизно в 300 мільйонів доларів.

Кірк Дуглас вважається останнім представником Золотого століття Голлівуду, він зробив блискучу кар'єру, яка тривала сім десятиліть. Актор, продюсер, режисер і письменник, який народився 9 грудня 1916 року під ім'ям Іссура Даніеловича, побудував для себе зіркове життя, переживши бідне дитинство з батьками-іммігрантами і шістьма сестрами.
Кірк Дуглас народився в місті Амстердамі, штат Нью-Йорк, в сім'ї Бріны Берти і Гершеля Гаррі Даніеловича, його батьками були єврейські іммігранти з Білорусі. Його родина говорила вдома на ідиші.

Голлівудський актор Кірк Дуглас прожив гідне життя: як у своїй долі, так і в професії. Він помер у віці 103 років, залишивши після себе ролі в 80 фільмах, велику і дружну сім'ю, хороші спогади про себе. Не кожному це вдається, але Дуглас в цьому досяг успіху.

Він також став батьком Майкла Дугласа – ще однієї легенди кіно.

За своє життя Дуглас-старший зіграв безліч ролей у кіно, зібравши безліч нагород і номінацій на них. ZN.UA пропонує згадати п'ять кращих робіт актора.