Кіностудії не платитимуть земельний податок

28 сiчня 03:51

Кабінет міністрів України затвердив перелік суб'єктів кінематографії, що виробляють національні фільми й до 1 січня 2016 року звільняються від сплати податку за земельні ділянки, які використовують для забезпечення виробництва національних фільмів. Відповідну постанову від 26 січня № 48 розміщено на Урядовому порталі.

 

Згідно з документом, Національну кіностудію художніх фільмів імені О. Довженка, Національний центр О. Довженка, Національну кінематеку України, Одеську кіностудію, Українську студію хронікально-документальних фільмів і студію телевізійних фільмів «Укртелефільм» звільняють від сплати податку за земельні ділянки відповідно до пункту 3 підрозділу 6 розділу XX «Перехідних положень» Податкового кодексу.

Крім того, уряд доручив Державному агентству з питань кіно і Державному комітету телебачення й радіомовлення забезпечити контроль над використанням з боку суб'єктів кінематографії, включених до затвердженого цією постановою переліку, земельних ділянок з урахуванням зазначених перехідних положень Податкового кодексу, й у разі потреби подати Кабміну пропозиції щодо внесення відповідних змін до зазначеного переліку.

За матеріалами офіційного сайту Кабінету міністрів України