Катрін Деньов та інші відомі француженки виступили за право чоловіків "чіплятися до жінок"

10 сiчня 15:19

Жінки закликають не вважати нетактовні залицяння чоловіків сексуальними домаганнями.

 

Актриса Катрін Деньов і ще близько 100 відомих француженок засудили кампанію, спрямовану проти сексуальних домагань, яка почалася після звинувачень Харві Вайнштейна. Свою думку актриса і її однодумниці висловили у спеціальній колонці для Le Monde, повідомляє РБК.

"Зґвалтування - це злочин. Але наполегливі або нетактовні залицяння - ні", - йдеться в ній.

"Це прагнення відправляти "свиней" на бойню замість того, щоб допомагати жінкам ставати більш незалежними, фактично грає на руку ворогам сексуальної свободи", - йдеться у колонці. Її автори вважають, що дана кампанія є пуританством, а право чоловіків "приставати до жінок" є невід'ємною частиною сексуальної свободи.

"Цей (що відбувається онлайн) самосуд карає чоловіків, змушує деяких з них піти у відставку, хоча все, що вони зробили, - це торкнулися чийогось коліна, намагалися отримати поцілунок або поговорити на інтимні теми під час обіду", - підкреслюють Деньов та її соратниці.

"Ми захищаємо право чіплятися, це життєво важливо для сексуальної свободи", - зазначають вони.

Раніше The New York Times з посиланням на декількох актрис повідомила про сексуальні домагання Вайнштейна. Він начебто пропонував посприяти у кар'єрному зростанні за близькість з ним. Пізніше про домагання розповіли актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Харві Вайнштейн заперечує, що примушував жінок до сексу. Після цього Weinstein Company звільнила Вайнштейна. Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман оголосив про початок розслідування відносно компанії Вайнштейна після секс-скандалу навколо нього.