Картину Девіда Хокні продали на аукціоні за 30 мільйонів доларів

12 лютого 11:52

Полотно стало третім за вартістю для робіт художника.

 

Картину "Сплеск" британського художника Девіда Хокні продали за 23,1 мільйона фунтів стерлінгів (30 мільйонів доларів) на торгах, які були влаштовані аукціонним домом Sotheby's у Лондоні. Як повідомляє CNN, картина є одним із знакових поп-арт зображень.

Наголошується, що полотно стало третім за вартістю серед робіт 82-річного митця. Він деякий час утримував лідерство з вартості робіт серед сучасних художників.

На картині зображений басейн біля будинку в Каліфорнії, в який тільки що хтось пірнув, створивши сплеск. Полотно є частиною серії, що складається з трьох картин, написаних у Лос-Анджелесі між 1966 і 1967 роками.

"Сплеск" вже не вперше продається на аукціоні Sotheby's. У 2006 році картина пішла з молотка за 5,3 мільйона доларів, встановивши рекорд ціни для робіт Хокні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше картину вуличного художника Бенксі Devolved Parliament ("Парламент, що скотився") продали на торгах, організованих аукціонним домом Sotheby's, за 9,9 мільйона фунтів стерлінгів (12,2 мільйона доларів). Ця сума перевищила оціночну вартість полотна в дев'ять разів.