Картина Сая Твомблі продана на аукціоні за рекордну суму 70,5 мільйонів доларів

12 листопада 11:10

Картина належить до серії "шкільних дошок".

 

Безіменна картина художника Сая Твомблі, що відноситься до серії "шкільних дошок" була продана на аукціоні Sotheby's за рекордну для цього автора суму. Картина пішла з молотка за 70,5 мільйонів доларів, ставши найдорожчим лотом на вечірніх торгах аукціонного дому, під час яких було виручено 295 мільйонів доларів. Повідомлення про це було опубліковано виданням Reuters.

Картина, що не має назви, була створена Твомблі у 1968 році, її вартість оцінювалася аукціонним домом у 60 мільйонів доларів.

На вечірніх торгах Sotheby's було продано 54 роботи, в загальному, за 295,85 мільйонів доларів. Серед них портрет Мао Цзедуна роботи Енді Уорхола, проданий за 47,5 мільйонів доларів, безіменна робота Жана-Мішеля Баскія, яка пішла з молотка за 8,3 мільйона доларів, та інші.

Раніше повідомлялося про те, що картина італійського художника-експресіоніста Амедео Модільяні "Лежача оголена" була продана за $ 170,4 млн на аукціоні Сhristie's у Нью-Йорку. Таким чином, це полотно стало найдорожчою роботою живописця: попередній максимум для картин Модільяні становив $ 71 млн.