Картина Модільяні продана на аукціоні за 157 мільйонів доларів

15 травня 11:06

Полотно встановило рекорд ціни для аукціону Sotheby's.

 

Картина Амадео Модільяні "Лежача оголена" була продана на торгах, організованих аукціонним домом Sotheby's, за 157,2 мільйона доларів. Як повідомляється на сайті аукціонного дому, картина встановила рекорд ціни для Sotheby's. Ім'я нового власника полотна, традиційно, не розкривається. Попередній власник купив картину в 2003 році за 26,9 мільйона доларів.

"Лежача оголена" була виставлена на торги зі стартовою ціною в 150 мільйонів доларів. До цього рекорд стартової ціни утримувала картина Пабло Пікассо " Алжирські жінки (версія О)", написана у 1955 році. Експерти оцінили її вартість в 140 мільйонів доларів. Абсолютний рекорд ціни для картин Модільяні утримує інша "Лежача оголена", яка була продана в 2015 році за 170 мільйонів доларів.

"Лежача оголена" була написана Модільяні у 1917 році, за три роки до смерті. Це одна з найбільших робіт художника і одне з п'яти його полотен з оголеною натурою, які коли-небудь виставлялися на аукціони.

Раніше повідомлялося про те, що письменник Волтер Айзексон у новій біографії Леонардо да Вінчі розкрив незвичайні властивості кришталевої кулі, яку тримає в руках Ісус Христос на портреті "Спаситель світу".