Ізраїль може втратити право на проведення "Євробачення" через нестачу коштів - ЗМІ

26 липня 14:00

Ізраїльський громадський мовник повинен заплатити гарантований депозит протягом п'яти днів.

 

Ізраїльський громадський мовник Kan заявив про те, що Ізраїль може втратити право проведення "Євробачення" у 2019 році, якщо він протягом п'яти днів не виплатить гарантований депозит у розмірі 12 мільйонів євро, повідомляє The Times ol Israel з посиланням на Hadashot.

Наголошується, що Kan вже відправив листи на адресу прем'єр-міністра, міністра фінансів і міністра комунікацій Ізраїлю з відповідним попередженням у відповідь на те, що уряд відмовився збільшувати бюджет мовника.

Міністр фінансів запропонував Kan кредит, який покриє цю суму, але мовник відмовився від цього і вимагає збільшення свого бюджету на цей рік. Мовник також заявив про те, що буде змушений відмовитися від проведення "Євробачення", якщо необхідна сума не буде отримана ним протягом п'яти днів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Натаньяху заявив про те, що держава не буде фінансувати проведення конкурсу, а мовник повинен брати кошти на його проведення зі свого бюджету, який складає близько 190 мільйонів доларів. Передбачається, що загальні витрати на проведення конкурсу складуть приблизно 41 мільйон доларів.

Цьогоріч переможцем пісенного конкурсу стала представниця Ізраїлю Нетта Барзілай з піснею TOY. Конкурсантка набрала 529 балів за композицію, яка прозвучала в дусі міжнародного руху #MeToo.

Європейська мовна спілка, яка є організатором Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", виступили проти проведення конкурс у Єрусалимі. Організатори побоюються, що проведення конкурсу на спірній території придбає політичне забарвлення.

Раніше Європейська мовна спілка вирішила перенести дати проведення конкурсу в 2019 році. Таким чином, в наступному році "Євробачення" пройде не на початку, а в кінці травня. Найбільш ймовірною причиною такого зміщення дат може бути те, що на початку травня в Ізраїлі святкують День незалежності.