Іван Дорн відхрестився від допомоги бійцям АТО і заявив про "сварку двох побратимів"

12 квiтня 14:45

Співак назвав український народ "молодшим братом".

 

Український співак Іван Дорн в інтерв'ю російському відеоблогеру Юрію Дудю заявив про те, що не підтримував воїнів, які брали участь в Антитерористичній операції. Крім того, на думку співака, між українцями і росіянами немає нічого, крім дружби.

"Гроші давалися постраждалим в Маріуполі, коли стався обстріл. Проте один з волонтерів вирішив розпорядитися цими грошима по-іншому: купив оптичний приціл і публічно подякував мені за це. Я сказав йому: "Давай щось роби. Незручна ситуація вийшла. Видали той пост або напиши, як все було насправді", - говорить Дорн.

Відповідаючи на питання про те, чому на даний момент в Україні спостерігається підйом музики, Дорн розповів про те, що "коли сталася сварка двох побратимів, всі молодші брати сказали "ні всьому від старшого брата, у нас все буде своє"".

В інтерв'ю також згадується концерт виконавця, на якому він стверджував, що між українцями і росіянами немає нічого, крім дружби. "Політикам це не зовсім подобається. Просто сам факт того, що я виступаю в Росії – це обурливо. Ну, і для тих, хто затятий русофоб, мабуть, їм теж це не подобається. А іншим, насправді, їм, чесно кажучи, по барабану. Мені так здається. Їм важливіше моя музика", - вважає Дорн.

Співак також розповів про те, що жовто-сині кульки в його райдері прописані для того, щоб бачити організаторів, які зустрічають групу в аеропорту.

Скандальні висловлювання Дорна вже викликали реакцію у Міністерстві культури України. "Мені шкода, що Іван Дорн так прокоментував. У нього може бути різна особиста позиція, в тому сенсі - допомагає він або не допомагає, але говорити про сварку і так, як ніби тут у нас нічого не відбувається - це негідно",- заявив міністр культури Євген Нищук перед засіданням Кабінету міністрів, передає УНІАН.

При цьому, Нищук заявл про те, що Міністерство культури може лише декларативно реагувати на заяви Дорна. "Він не працює в якомусь державному закладі або закладі культури, де ми маємо можливість якось на нього вплинути... Юридично ми ніяк не можемо на нього впливати", - підкреслив він.